Make your own free website on Tripod.com

BestArif

Q & A

Home
Ubat IQ/Makanan Minda
Pesanan/Hubungi Kami
Jom Bisnes
Q & A

S: Bolehkah anak saya makan ubatan lain yang perlu untuk penyakitnya atau makanan tambahan termasuk vitamin?
 
J: Boleh diambil bersama cuma jarakkan dalam selangmasa 15-30 minit.
 
S: Adakah terdapat kesan sampingan?
 
J: Bagi pelajar yang tidak mengidapi sebarang penyakit, kemungkinan tiada sebarang kesan negatif yang akan timbul. Sebaliknya, pelajar yang mengidapi sebarang penyakit,kesan pemulihan besifat sementara mungkin berlaku seperti mabuk,pening atau muntah. Ini terjadi kerana ubat bertindakbalas untuk merangsang minda secara lebih mendalam. Tindakan yang perlu dilakukan ialah hentikan ubat sehingga hilang kesemua kesan pemulihan dan mulakan semula pengambilan.
 
S: Berapa lama baru ubat menunjukkan kesan yang diharapkan?
 
J: Bergantung kepada beberapa faktor. Semakin rendah umur seseorang semakin cepat kesan dirasai. Pelajar yang menjaga pemakanan dengan mengambil makanan minda akan menunjukkan perubahan yang cepat. Pengambilan ubat mengikut dosej yang disyorkan juga memberikan kesan yang baik. Pelajar yang mengidapi penyakit-penyakit lain berkaitan dengan perkembangan minda seperti Down Syndrome, sawan dan kecederaan kepala mungkin perlukan masa yang lebih panjang.
 
S: Kenapa kena berhenti sebulan selepas 3 bulan makan ubat?
 
J: Memberikan masa kepada otak untuk adaptasi selepas dijana secara aktif selama 3 bulan disamping mengelakkan masalah bergantung kepada ubat.
 
S: Apa beza ubat IQ BestArif dengan ubat perangsang minda yang lain dipasaran?
 
J: IQ BestArif menawarkan formula khusus mengikut keperluan perkembangan minda berasaskan umur untuk kesan yang lebih baik.
 
S: Sampai bila kena makan ubat IQ BestArif?
 
J: Sehingga kesan yang diharapkan timbul. Kesan rangsangan ini boleh bertahan lebih kurang 2 tahun tanpa ubat sekiranya penjagaan makanan minda diamalkan. Namun begitu, bagi pelajar yang ingin juga meneruskan pengambilan ubat, bolehlah diambil 3 bulan berturut-turut diselangi rehat 1 bulan.
 
S: Bolehkah saya menggunakan tangan untuk mengambil ubat?
 
J: Boleh dengan syarat tangan mestilah bersih.
 
S: Bolehkah saya menggabungkan ubat IQ BestArif dengan ubat perangsang minda yang lain?
 
J: Boleh, cuma jarakkan pengambilan. Ataupun hentikan dahulu ubatan lain dan cubalah IQ BestArif untuk tempoh 3 bulan dan lihat kesannya.
 
S: Adakah benar kesemua makanan yang menjejaskan minda seperti makanan ringan,minuman berkarbonat, makanan segera, teh ,kopi, asam dan jeruk tidak boleh dimakan langsung?
 
J:  Makanan dan minuman tersebut boleh diambil dalam jumlah yang minimum tetapi amalan pelajar cemerlang ialah mengelakkan dari mengambil makanan tersebut.

zencomputers.jpg

BestArif Homeopharma Industry * 27, Aras 1 , Aked MARA * 81000 Kulai * Malaysia
 
Telefax: 60-07-6633644